Головна Як швидко продати будинок в селі - поради від фахівця з нерухомості

Як швидко продати будинок в селі - поради від фахівця з нерухомості

Як швидко продати будинок в селі - поради від фахівця з нерухомості

 будинок

 

 


вартість
1. Найперше що необхідно зробити - це визначити ринкову вартість будинку. Тут є два варіанти, перший звернутися до  фахівця з нерухомості і другий приділити час і все зробити власними силами. Як що прийняли рішення продавати власними силами на допомогу може прийти сайти які спеціалізуються на продажі нерухомості: ОЛХДом РіаРіелтор ЮА та інші, але тут потрібно бути дуже обережним і правильно підійти до оцінки майна за допомогою майданчиків з нерухомості, в іншому випадку ОЛХ може перетворитися на ЛОХ Х, і Ви неправильно оцінивши будинок можете недоотримати частину прибутку або що найчастіше буває  завищити  вартість будинку  і не продати його взагалі.  Перша помилка - це оцінка свого будинку по аналогічний варіантам на олхтак як альтернативні будинку можуть продаватися три і більше років, можливо власник хоче продати шевченківську хату за 100 км. від столиці та купити квартиру в Києві (в нас були подібні клієнти), Вам потрібно визначити вартість по уже проданим будинкам які по технічнім характеристикам наближені до Вашого. Як правило в селі все про всіх знають продаваки в магазині, працівники селищної ради, листоноші та сусіди які проживають круглий рік, але все рівно всю інформацію потрібно зважувати. Вартість орієнтовно визначили другий крок це підготовка документів.

нотаріус

 

2. Перелік основних документів які необхідно підготувати для укладання угоди купівлі-продажу у нотаріуса:

1. Документ що підтверджує право власності на  будинок.

2. Технічний паспорт на будинок.

3. Документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку/

В разі відсутності документу про право власності на земельну ділянку для продажу будинку необхідно присвоїти кадастровий номер або  отримати довідку з місцевої ради, що ділянка не приватизована.

5. Витяг з ДЗК на земельні ділянки.

6. Довідка про зареєстрованих осіб, ми рекомендуємо до укладання угоди виписатися з будинку, але законодавство не забороняє продаж будинку з прописаними громадянами, але покупець повинен бути про це повідомлений.

7. Оригінал паспорта та ідентифікаційного коду.

 

3. Підготовка будинку до продажу: рекомендація, але дуже дієва - в будинку прибрати весь зайвий мотлох, речі які не потрібні викинути, чужі речі відштовхують покупця тому чим менше речей, тим краще, у ванні приберіть з виду шампуні, мило, порошки, кімнати потрібно візуально збільшити та очистити, помийте вікна.

На подвір'ї те саме повикидайте мусор, покосіть траву.

 олх

 

4. Реклама будинку

Перший крок один з головних це реклама на сайтах з нерухомості: я рекомендую три таких ресурса це ОЛХДОМ РІА та Ріелтор ЮА як що маєте бажання відкриваєте рейтинг сайтів з нерухомості їх понад 50 реєструєтеся та публікує оголошення, але дієві ресурси платні тому на це теж звертайте увагу.

Другий крок це публікація в місцеві барахолки, групи у фейсбуці.

Третій крок - Зніміть відеоогляд будинку та опублікуйте на Youtubе, відео також знадобиться для потенційних покупців з далеку.

Четвертий крок - сарафанне радіо, розкажіть що збираєтеся продавати будинок сусідам, продавакам в магазині, зайдіть в селищну раду також можете замовити через інтернет банер з написом продам будинок (білий шрифт. червоний фон).

 

банер

5. Текст для оголошення

Тут немає нічого складного, головне не застосовувати не зрозуміли для багатьох людей терміни м/п, ж/п і так далі. Почніть з технічних характеристик (площа будинку. кількість житлових кімнат, розмір кухні, санвузла, розкажіть про локацію (де знаходиться автобусна зупинка. скільки разів на день їздить автобус, можливо неподалік є залізничний вокзал, озеро, магазини, природа та інше) розмір земельної ділянки та вкажіть господарські будівлі які є на ділянці, мені подобається харизматичний текст, наприклад: хочете внуків? то купіть дітям 2 кім квартиру в центрі міста Яготин з видом на центральний парк.

Ще одна рекомендація, запишіть  номера покупців які приїжджають на перегляд, номер може знадобитися якщо Ви приймете рішення знизити вартість будинку, а один з покупців зацікавлений у купівлі, але в нього не вистачає коштів. Взагалі ми рекомендуємо звертатися до фахівців з нерухомості, які закриють всі ці питання. Від Вас лише потрібен буде підпис на угоді купівлі-продажу в нотаріуса. В разі як що Ви не бажаєте витрачати свій час на процес продажу будинку і довіритесь професіоналам, наші спеціалісти Вам в цьому допоможуть. тел. 095 276 57 57, 097 276 57 57 Антонен Антон - ріелтор в містах Баришівка. Березань. Яготин та найближчих селах.

 

Написати повідомлення

Підписатися на новини